Datos personales

Crida en defensa de la gestió pública de l'aigua

Crida en defensa de la gestió pública de l'aigua

viernes, 6 de noviembre de 2015

La gestión del agua ha de ser pública: entrevista a Annelies Broekman.

El 22 de març és el dia mundial de l'Aigua . El 2014, diferents organitzacions (1), que treballen per una gestió no mercantil d'aquest bé comú, reconegut com a Dret Humà, van celebrar la primera Àgora de l'aigua, a la població catalana de Manlleu, al Museu que està tocant al riu Ter, al seu pas per aquest bonic indret.
 
La idea, com explicaven els organitzadors en la convocatòria per la trobada i el debat, era donar veu i ressò a la " veu de la ciutadania davant un govern que no té cap interès en resoldre el problema de la contaminació dels nostres rius, cap interès en garantir un cabal ecològic dels mateixos ni cap interès en evitar els talls d'aigua que milers de catalans i catalanes estan patint. Per contra impulsa privatitzacions" arreu del territori.
 
D'ençà a hores d'ara les voluntats polítiques han canviat ben poc a casa nostra. Ens sembla molt oportú penjar aquí l'enllaç a l'entrevista que aquell dia va respondre la Annelies Broekman perquè parla molt clar sobre els reptes que tenim com a ciutadanes en les qüestions relacionades amb l'aigua. És important ampliar la conciència ciutadana per tal que no ens venguin la moto amb les gestions mixtes, que són sense cap mena de dubte, privatitzacions encobertes, maquillades de control públic, que acaba quedant en una pura abstracció, i que no s'acompleix ni amb la més bona de les voluntats. Ja ens hi estem trobant. Només cal demanar a la Mina d'Aigües de Terrassa que doni dades contrastables, i observar com es fan els suecs, el que poden i el que no, també. I com contraataquen comprant voluntats amb els diners de la Fundació, que no tenen un altre origen que el que paguem entre totes les ciutadanes en el rebut que ens passen trimestralment.

Davant dels interessos mercantilistes, dels quals només estàn disposats a defendre'ns uns pocs grups polítics, és necessària la nostra veu forta com a ciutadanes. ´
Per anar fent boca i tenir més coneixements del tema mireu que diu l'Annelies:


La gestión del Agua ha de ser pública: Annelies Broekman - Ecologistas en Acción


Annelies Broekman. Técnica en el Proyecto"Making society an active participant in wàter adapatation" de CREAF




(1)Aigua és Vida, Ecologistes en Acció de Catalunya, Enginyeria Sense Fronteres, Grup de Defensa del Ter, Plataforma en Defensa de l?Ebre, Prou Sal, Xarxa Nova Cultura de l'Aigua.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

La teva opinió és molt valuosa. L aigua és un bé comú.