Datos personales

Crida en defensa de la gestió pública de l'aigua

Crida en defensa de la gestió pública de l'aigua

domingo, 8 de noviembre de 2015

Gestión ecosistémica del agua versus gestión de recurso.

Pedro Arrojo parla d'eficàcia,quan es refereix a temes de gestió d'aigua. El terme es més complert i va més lluny que el d'eficiència econòmica, que només té en compte aspectes purament crematístics.

Parlar d'eficàcia ens porta a parlar d'ecologia, de consciència social,  de sostenibilitat, d'estalvi, de visió de mig i llarg termini. Eficàcia, en temes d'aigua és parlar de defensa de la vida, de la dignitat de la vida humana, animal i ecosistèmica. És molt més que mirar un compte de resultats positiu, o de tenir aigua potable a les aixetes, a poder ser, barateta...
 
Parlar d'eficàcia és parlar de sentit comú, aquest que és el menys comú dels sentits, perquè s'hi barreja l'ego humà, i els interessos dualistes, que són quasi incapaços de posar-se en una visió planetària, una visió de conjunt que ens permetria entendre que els humans som una sola cosa amb la natura. I dic "quasi incapaços", perquè comença a alçar-se la veu d' aquesta part de la ciutadania que sí té consciència global i que comença a actuar de forma local.
 
Si formes part, lectora o lector, d'aquesta ciutadania que ja no es conforma amb el que fan els càrregs electes, i estàs en la línia de construir una democràcia participativa on ho puguis decidir tot, mira aquest vidèo de 25 minutets en que Pedro Arrojo explica molt bé les funcions de l'aigua i perquè el mercat no té els instruments necessaris per a la seva gestió. És molt didàctic!!!
 
 

Pedro Arrojo: el agua es un derecho humano (clika aquí per veure el vidèo)




Pedro Arrojo, catedrático de la Universidad de Zaragoza y fundador de la Fundación La Nueva Cultura del Agua.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

La teva opinió és molt valuosa. L aigua és un bé comú.