Datos personales

Crida en defensa de la gestió pública de l'aigua

Crida en defensa de la gestió pública de l'aigua

lunes, 7 de noviembre de 2016

La Taula de l'Aigua a Madrid en el Encuentro de CIudades por el agua pública els díes 3 i 4 de nov. de 2016

Encuentro de ciudades por el Agua Pública: Madrid 3 y 4 Noviembre

Terrassa ha fet escoltar la seva veu a Madrid en qüestions d'aigua i el perquè defensem la gestió pública amb participació ciutadana, com a garantia de la rendició de comptes, la transparència i la gestió ecosistèmica. Entre totes aconseguirem que amb l'aigua ningú pugui fer negoci, perquè l'aigua no és una mercaderia, i no volem que ens la gestioni qui defensa l'interès privat d'uns quants accionistes. L'aigua no és un cotxe de luxe, tots en necessitem i només hi ha una empresa a la que poder dirigir-se, per això la volem en les nostres mans.

Els dos enllaços us porten a poder escoltar i veure de què es va parlar en aquestes jornades a on es va exposar la importància de l'aigua i de que les poblacions ens adonem que des de la gestió pública podrem tenir un major control i no estarem a expenses del que els lobbies i les empreses privades vulguin fer i guanyar amb aquest bé essencial que és dret humà. Per que no és cert que la privada sigui més eficient , simplement perquè han de repartir dividends i perquè eviten incloure tots els costos en els seus balanços, perquè no tenen en compte de veritat el mediambient ni tenen en el centre a les persones i el seu benestar.
En el primer enllaç podreu trobar el que va dir la companya Sonia Giménez de la Taula, entre els minuts 4.16 i ell 4.36.

En el segon trobareu cap al final l'intervenció del nostre alcalde, en Jordi Ballart, en la seva intervenció a favor d'una gestió pública participativa de l'aigua que recuperi els valors d'aquest bé essencial més enllà dels valors crematístics d'una economia neolliberal.

Aquest Encuentro de Ciudades por el Agua Pública a Madrid enllaça amb la tendència internacional a gestionar l'aigua des de les institucions públiques. Ha començat a germinar la llavor d'una administració democràtica que prengui nota del que una ciutadania conscient i compromesa té a dir quant els béns públics. Estem creant una xarxa d'electes i ciutadanes per un treball en cooperació continua.





No hay comentarios:

Publicar un comentario

La teva opinió és molt valuosa. L aigua és un bé comú.